МінАТО створить групу щодо «віджатих» підприємств у ОРДЛО

Читать на русском
Заступник міністра Юрій Гримчак провів зустріч з представниками підприємств, захоплених на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей.

Заступник міністра Юрій Гримчак провів зустріч з представниками підприємств, захоплених на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє прес-служба МінАТО, пише «Слово і Діло».

За словами представників бізнесу, контроль практично над усіма українськими підприємствами на непідконтрольних територіях на цей момент втрачено.

«Ми були змушені звільнити 36 тис. працівників. Оскільки там були створені клони наших підприємств з такими ж назвами і людей під загрозою втрати засоби до існування змушували звільнятися з наших підприємств і переоформляти на роботу на новостворені квазіпідприємства», - сказав представник ДТЕК.

Порошенко: торгові відносини з «конфіскованими» заводами в ОРДЛО не підтримуютьсяПетро Порошенко звернувся до міністра закордонних справ Люксембурга з проханням посилити санкції проти Російської Федерації за націоналізовані підприємства на Донбасі.

Крім того, захоплені підприємства тільки трьох промислових груп минулого року забезпечили податкових надходжень до бюджету.

Поточного року відповідних надходжень не очікується.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про створення робочої групи при Міністерстві для вирішення проблемних питань, які виникли в результаті втрати контролю над українськими підприємствами і мінімізації негативних наслідків для економіки країни.

Раніше Порошенко звинуватив РФ в конфіскації заводів і зажадав санкцій.

Нагадаємо, в ООН назвали «націоналізацію» підприємств військовим злочином.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: