Два світи – два способи життя: про відмінності політики української і британської

Читать на русском
Богдан Яременко

Українській владі стало зручно в своїх прогалинах посилатися на «руку Кремля» і бачити у всьому «російський слід».

Про це на своїй сторінці в Facebook написав дипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Що робить українська влада, якщо її народ не помічає реформ, боротьби з корупцією, не вірить, що влада може вивести країну з війни? Називає опонентів «рукою Кремля», закликає не розхитувати човен, переконує усіх, що її заміна – це точно означатиме смерть країни», - міркує дипломат.

«Що робить правляча у Великобританії партія, коли не впевнена, що її рецепти виходу з ЄС сприймаються в суспільстві? Оголошує позачергові парламентські вибори, аби отримати вотум довіри та реалізувати свій курс», - підкреслив експерт, акцентуючи, що не варто апелювати до того, що на Донбасі війна.

«Не варто говорити, що в Британії немає війни. Можна подумати, якби Україна не вела війну нинішня влада поводилась би якось інакше», - зауважив він.

Роки йдуть, обіцянки лишаються: що політики щороку обіцяють українцям у квітніТрадиційний щомісячний огляд обіцянок від «Слова і Діла», які політики дали протягом поточного місяця в попередні роки.

Назагал у експертних колах справді побутує теза, що війна стає зручною відмазкою для влади, однак експерти підкреслюють, що, порівнюючи поведінку політиків в Україні та в інших країнах не на користь українських, не варто закривати очі й на те, що ми самі обираємо цих людей.

Нагадаємо, 19 квітня в Лондоні відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей.

З підбіркою найпопулярніших обіцянок політиків для українців можна ознайомитись в матеріалі «Роки йдуть, обіцянки лишаються. Що політики щороку обіцяють українцям у квітні»

Яка політична сила стала найвідповідальнішою у Верховній Раді – «Слово і Діло» раніше розповідало в матеріалі «Рейтинг найвідповідальніших парламентських фракцій».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: