Україна і Польща готуються підписати угоду про співпрацю у галузі вищої освіти

Читать на русском
В Україну планується візит віце-прем'єр-міністра з питань науки і вищої освіти Польщі Ярослава Говіна, під час якого й буде підписана угода про співпрацю між країнами у сфері вищої освіти.
Лілія Гриневич

Україна та Польща підпишуть угоду про співпрацю у сфері вищої освіти під час візиту в Україну віце-прем'єр-міністра з питань науки і вищої освіти Польщі Ярослава Говіна.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки України за підсумками зустрічі голови відомства Лілії Гриневич із послом Польщі в Україні Яном Пєкло, передає «Слово і Діло».

«Хочу відзначити, що наразі з Міністерством науки і вищої освіти Республіки Польща майже узгоджений проект угоди про співробітництво у сфері вищої освіти. Ми плануємо його підписати вже в квітні», – заявила міністр.

Відзначимо, що в Україну планується візит віце-прем'єр-міністра з питань науки і вищої освіти Польщі Ярослава Говіна, під час якого й буде підписана ця угода. Очікується, що вона сприятиме активізації співпраці у сфері вищої освіти між країнами.

«На 2017 рік заплановано відновлення спільної українсько-польської комісії з питань співробітництва у сфері науки і технологій. Також між профільними міністерствами діятиме спільна програма науково-технічного співробітництва. Нею передбачено проведення конкурсу українсько-польських наукових проектів уже в першій половині 2017 року», – зазначила Гриневич.

Нагадаємо, що Міністерство освіти має намір провести державну атестацію близько 550 наукових установ до 2020 року.

Раніше Кабінет Міністрів схвалив залучення кредиту в розмірі 120 мільйонів євро в Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту «Вища освіта України».

«Слово і Діло» зафіксувало 33 обіцянки міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, 20 з яких вона виконала. Коефіцієнт її відповідальності – 61%. Із повним переліком обіцянок Гриневич можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: