Міносвіти позбавило ліцензій понад 70 вишів

Читать на русском
Міносвіти анулювало ліцензії вищих навчальних закладів, розташованих на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Міністерство освіти і науки України анулювало ліцензії вищих навчальних закладів, розташованих на окупованій території Донецької та Луганської областей, а також у Криму та Севастополі.

Про це повідомляє прес-служба відомства у вівторок, 7 лютого, оприлюднивши відповідний список, передає «Слово і Діло».

Міносвіти оголосить 2017-й роком німецької мовиМіністр освіти і науки тУкраїни Лілія Гриневич заявила, що оголосить 2017 роком німецької мови.

У Міністерстві підкреслили, що після анексії півострова та агресії РФ на Донбасі, частина вишів опинилася на непідконтрольної території Україні. За цей час з окупованого Донбасу та Криму були переміщені в Україну майже 20 вищих навчальних закладів.

Зокрема, ліцензій позбавлені 32 ВНЗ 1-4 рівня акредитації, що розташовані на непідконтрольної території Донецької області; 14 ВНЗ 1-2 рівня акредитації – на непідконтрольної території Луганської області; 25 ВНЗ 1-4 рівня акредитації – в Криму (в тому числі 6 приватних ВНЗ).

Для тих студентів, які здобували освіту в цих навчальних закладах у Криму після 20 лютого 2014 року, однак хочуть, щоб їхні кваліфікація, результати й період навчання визнавалися в Україні, розроблений відповідний порядок атестації.

Відзначимо, що в травні 2016 року Україна опинилася на 45-му місці серед країн із найкращою системою вищої освіти за результатами світового рейтингу QS Higher Education System Strength Rankings 2016. Всього до переліку потрапили 50 країн.

Раніше повідомлялосяь, що працівників Міносвіти зобов'язали говорити лише українською мовою.

Нагадаємо, що український виш був визнаний одним із найкращих у підготовці програмістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: