Міністр освіти назвала пріоритети на 2017 рік

Читать на русском
Міністр освіти Лілія Гриневич назвала чотири основних пріоритети уряду в розвитку галузі. Про це вона повідомила під час круглого столу.
Фото: Новое время

Міністр освіти Лілія Гриневич назвала чотири основних пріоритети уряду в розвитку галузі.

Про це вона повідомила під час круглого столу з обговорення пріоритетних дій КМУ в галузі освіти і науки, повідомляє «Слово і Діло».

«До пріоритетів нам потрібно включити те, що вимагає негайної уваги. Якщо тут немає дошкільної освіти, позашкільної або освіти дорослих, це не означає, що ми не здійснюємо кроки в цьому напрямку. Поки визначено чотири основних пріоритети – це якісна, сучасна й доступна загальна середня освіта («Нова українська школа»), модернізація професійно-технічної освіти, забезпечення якості вищої освіти та нова система управління й фінансування науки», – зазначила Гриневич.

До 2020 року в Україні проведуть держатестацію наукових установМіністерство освіти України має намір провести державну атестацію близько 550 наукових установ до 2020 року.

Вона додала: «2017 рік для нас критичний у підготовці реформи. А саме – нові програми початкової школи ... пілотування програм і матеріалів, перепідготовка вчителів, які будуть брати перший клас нової української школи. Їх 25 тисяч, і всі вони пройдуть через систему підвищення кваліфікації. Також ми розробляємо відкриту освітню платформу».

Нагадаємо, в грудні минулого року уряд підтримав перехід на 12-річну систему шкільної освіти та підвищив посадові оклади вчителям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: