В Україні сьогодні стартує пробне ЗНО

Читать на русском
В Україні 1 квітня пройде пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

В Україні сьогодні, 1 квітня, пройде пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

Про це повідомляє прес-служба УЦОЯО, передає «Слово і Діло».

В Україні створена робоча група з оцінювання демографічного розвиткуКабінет міністрів має намір оцінити демографічну ситуацію в Україні після хвилі вимушеного переселення частини громадян.

Згідно з повідомленням, пробне тестування розпочнеться об 11:00. Допуск до пунктів проведення пробного ЗНО триватиме з 10:15 до 10:50 і буде здійснюватися за паспортом (або іншим документом, що засвідчує особу), запрошенням.

Наголошується, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання з інших предметів відбудеться 8 квітня.

«Цьогоріч для учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання буде діяти спеціальний онлайновий сервіс, за допомогою якого можна визначити результат тестування. Сервіс буде доступний з 1 квітня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти та в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО, створених на сайтах регіональних центрів», - додали у відомстві.

У відомстві підкреслили, що учасники пробного ЗНО зможуть вносити відповіді на сервіс протягом чотирьох днів з дня проходження певного тестування. Ознайомитися з результатами пробного ЗНО та скачати картку учасника з української мови та літератури можна буде 8 квітня 2017 року, з інших навчальних предметів – 14 квітня.

Вища освіта: які зміни обіцяють студентам українські політики?У зв’язку з п’ятничною заявою міністра освіти Лілії Гриневич про розширення можливості навчання та викладання в Україні для іноземних студентів і викладачів, «Слово і Діло» зібрало інші обіцянки щодо реформування вищої освіти.

«Результати проходження пробного тестування зможуть отримати лише ті особи, які внесуть свої відповіді до сервісу з визначення результатів», - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, реєстрація бажаючих взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні в 2017 році завершилася 17 березня. Станом на 14 березня для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 181 732 людини.

Раніше повідомлялося, що в Міносвіти планують скасувати шкільну форму.

Нпомним, що 10 січня в Україні стартувала реєстрація на пробне ЗНО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: