У Росії засуджених за тероризм хочуть позбавляти громадянства

Читать на русском
Авторами законопроекту виступили Володимир Васильєв від Єдиної Росії, Геннадій Зюганов від КПРФ, Володимир Жириновський від ЛДПР, Сергій Миронов від Справедливої Росії.

У Держдумі внесли на розгляд законопроект про позбавлення російського громадянства осіб, засуджених за злочини терористичного характеру.

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

«Судячи з тексту документа, мова не йде про тих, хто отримав російське громадянство за народженням, а лише про тих, хто був прийнятий в громадянство», - йдеться в повідомленні.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що підставою для скасування рішення про отримання громадянства Російської Федерації буде засудження особи до покарання, що набрало законної сили згідно з вироком суду за вчинення злочинів терористичного характеру.

Авторами законопроекту виступили Володимир Васильєв від «Єдиної Росії», Геннадій Зюганов від КПРФ, Володимир Жириновський від ЛДПР, Сергій Миронов від «Справедливої Росії».

Раніше в Росії допустили надання російського громадянства екс-беркутівцям, які втекли в РФ.

Також відзначимо, в березні Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект, в якому запропонував позбавляти громадянства України за наявності паспорта іншої держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: