Будапешт вимагає подвійне громадянство для угорців в Україні

Читать на русском
Влада Угорщини вважає прийнятною наявність подвійного громадянства у своїх підданих, які проживають в Україні і проти відповідальності за подібні факти.

Влада Угорщини вважає прийнятною наявність подвійного громадянства у своїх підданих, які проживають в Україні і проти відповідальності за подібні факти.

Про це повідомив міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише «Слово і Діло».

«Подвійне громадянство є абсолютно європейським феноменом. Тому наша позиція полягає в тому, що в Європі ви не повинні нікого карати тільки тому, що громадянин знаходиться в громадянстві країни-члена ЄС і країни, що не є членом Європейського Союзу», - сказав він на спільній прес-конференції з главами МЗС України, Словаччині та Чехії у вівторок в Києві.

За його словами, Угорщина вважає неприйнятним примирення покарання щодо угорських громадян за наявність як угорського громадянства, так і громадянства України.

«Ми сподіваємося, що зможемо досягти двосторонніх угод і не завдамо шкоди угорцям, які живуть в Україні», - додав П.Сійярто.

Зокрема міністр закордонних справ України Павло Клімкін уточнив, що, оскільки Україна знаходиться в стані війни з Росією, наявність подвійного громадянства в корені неприйнятно.

«Ми не хочемо відкривати цю скриньку Пандори. (...) Однак мова не йде про покарання», - додав П. Клімкін.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував Порошенко підписати угоди про подвійне громадянство для угорців, які проживають на території України.

Як повідомлялося, угорці зможуть безкоштовно оформляти візи для в'їзду в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: