Порошенко пропонує позбавляти громадянства України за наявність паспорта іншої держави

Читать на русском
Глава української держави Петро Порошенко ухвалив рішення врегулювати питання подвійного громадянства українців.

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект №6175 про внесення змін до закону про громадянство України щодо реалізації права змінити громадянство.

Тексту документа, а також супровідних документів на сайті українського парламенту наразі немає, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Законопроект стосується вирішення питання з подвійним громадянством. Цим законом буде встановлено, що особа, яка добровільно набула громадянства іноземної держави, буде вважатися такою, що потрапляє під дію вимоги про припинення українського громадянства», – сказав представник Президента у Верховній Раді Артур Герасимов.

Він додав, що цими змінами в законі будуть уточнені підстави для втрати українського громадянства. За його словами, такою підставою вважатиметься добровільне отримання громадянином України громадянства іншої країни, а також якщо людина не відмовиться від іноземного громадянства протягом певного періоду з моменту отримання українського.

«Це питання стосується лише ситуацій добровільного отримання громадянства іншої країни. Це не стосується ситуацій із нашими людьми в Криму, тому що там про добровільність не йшлося», – підкреслив Герасимов.

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що чиновники з вищих ешелонів влади ризикують залишитися без роботи, якщо мають подвійне громадянство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: