В Україну йде новий циклон з Балкан

Читать на русском
Завтра, 20 квітня, очікується погіршення погодних умов очікується на заході і південно-заході України.

У четвер, 20 квітня, погіршення погодних умов очікується на заході і південно-заході України.

Про це повідомила у Facebook метеоролог Наталка Діденко, передає «Слово і Діло».

Омелян уточнив кількість загиблих через негодуНа дорогах України внаслідок негоди загинули 4 людини, 9 травмовано. Ситуація ускладнюється тим, що багато машини перейшли на літню гуму.

«З Балкан до нас готується стрибнути черговий циклон. Його ім'я Петер. Завтра на південному заході України очікується складна погода. В Одеській, Вінницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській, південній частині Львівської та Закарпатської областей очікується дощ і мокрий сніг. Плюс сильний вітер» - попередила синоптик.

У той же час метеоролог зазначила, що раптове похолодання з негодою покине Харківську область, центр і південний схід України і рушить далі на північний схід.

«Сніжний циклон нарешті залишить нашу територію і піде на північний схід. Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Херсонська, Миколаївська та інші області, які зачепила негода, зможуть перевести подих. Там проясниться, опади припиняться і навіть вийде холодне сонце», - додала Діденко.

Нагадаємо, через неочікувані снігопади в Україні у 6 областях було знеструмлено 152 населених пункти, у Дніпрі закрили школи і обмежили рух на 4 трасах області, в 4 містах країни включили опалення.

Укргідрометцентр прогнозує можливу втрату 30% врожаю плодових через різке зниження температури в Україні.

Нагадаємо, Гройсман раніше повідомляв, що ситуація у містах, охоплених негодою – під контролем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: