Рева назвав суму максимальної пенсії в Україні

Читать на русском
Рева назвав суму максимальної пенсії в Україні і повідомив, що її отримують Герої України і льотчики-випробувачі.
Андрій Рева

Міністр соціальної політики Андрій Рева назвав суму максимальної пенсії в Україні на сьогоднішній день.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

«Максимальна пенсія, яка сьогодні виплачується в Україні, - 58 тис. грн. В Україні немає жодної пенсії 100 тис. і більше. Максимальна пенсія в 58 тис. грн, її отримує Герой України і льотчик-випробувач. Всі інші пенсії нижчі», - повідомив міністр.

Яка частка пенсії йде на комуналку?«Слово і Діло» склало інфографіку про те, яку частину пенсії самотнього пенсіонера забирає щомісячна оплата комунальних платежів за умови, що він проживає в невеликій однокімнатній квартирі.

Рева також розповів, що в Україні сьогодні існує обмеження по виплаті пенсії 10 740 грн. І 99,9% з 12 млн. пенсіонерів не отримують пенсію вищу за цю суму. За його словами, в Україні 19,2 тис. пенсіонерів, які отримують більше за цю норму, понад 10 740 грн. З них 10-20 тис. грн отримують близько 18 тис. осіб і більше 20 тис. грн - до 2 тис. пенсіонерів.

«Тому 19,2 тис. пенсійних виплат, які є більше 10 тис. грн., - це неправильно, вони повинні потрапляти під все обмеження, як інші, у нас не повинно бути винятків. Але навіть якщо ми їх скасуємо, вони проблему Пенсійного фонду не вирішать. Хоча я за те, щоб ми привели всіх до єдиного знаменника», - сказав Рева.

Питання підвищення пенсійного віку для українців буде актуальним не раніше, ніж через 5-10 років. Про це заявила представник президента в ВР, нардеп від фракції БПП Ірина Луценко.

Нагадаємо, 17 квітня міністр соцполітики України Андрій Рева заявив, що до початку наступного року число сімей, які отримують субсидії, скоротиться до 5 мільйонів.

Зазначимо, 9 червня 2016 року міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що коштів на виплати субсидій вистачить, і виконав свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: