У Порошенка прогнозують підвищення пенсійного віку через п'ять років

Читать на русском
Питання про підвищення пенсійного віку для українського населення буде актуальним не раніше, ніж через 5-10 років.

Питання про підвищення пенсійного віку для українського населення буде актуальним не раніше, ніж через 5-10 років.

Про це заявила представник президента в ВР, нардеп від фракції БПП Ірина Луценко, передає 112.ua, пише «Слово і Діло».

Луценко прокоментувала заяву глави місії МВФ в Україні Рон ван Родена щодо пенсійної реформи і подальшої реакції на неї з боку віце-прем'єра Павла Розенка.

«Я не думаю, що заява Розенка тягне за собою кадрові зміни. Це говорить тільки про прагматичний підхід МВФ. Це говорить про те, що ті зауваження, які робилися, ще раз було озвучено. Це підтверджується словами представника місії МВФ в Україні, що мова не йде про підвищення пенсійного віку», - зазначила нардеп.

Пенсійна реформа: складається враження, що її мета – позбавити людей шансу жити гідноЕксперт з питань пенсійного забезпечення оцінив пенсійну реформу в Україні, яку готують на вимогу кредиторів.

Вона додала, що сьогодні про підвищення віку для виходу на пенсію не йде.

«Це може статися через 5, 7, 10 років. Ми не говоримо про сьогоднішній час. Ми не говоримо, що економіка у нас на досить низькому рівні, хоча показує позитивне зростання. Це говорить про те, що низькі пенсії, і треба привести в порядок саме солідарну систему. А тільки після того, коли економічні показники і інфляція буде на досить низькому рівні, говорити про накопичувальну систему», - заявила вона.

Відзначимо, що ван Роден написав, що пенсійну систему України необхідно терміново реформувати, адже її робота не відповідає викликам сучасності.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр Розенко різко розкритикував цю заяву глави місії МВФ в Україні Рона ван Родена. Відзначимо також, що Розенко запевнив, що в останній редакції меморандуму між Україною і МВФ немає умови підвищення пенсійного віку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: