Рева анонсував скорочення числа одержувачів субсидій

Читать на русском
У Мінсоцполітики очікують, що до початку наступного року субсидії отримуватимуть близько 5 мільйонів чоловік.

Міністр соцполітики України Андрій Рева заявив, що до початку наступного року число сімей, які отримують субсидії, скоротиться до 5 мільйонів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Дзеркало тижня.

За словами глави Мінсоцполітики, в даний час точна кількість сімей, які потребують субсидії, залишається невідомим.

«Коли ми рахували, скільки взагалі може бути одержувачів субсидій, то виходили на 8-9 млн. За фактом на січень 2017-го їх було 7,5 мільйона. Решта 1,5 мільйона, швидше за все, мали формальне право на отримання дуже невеликих субсидій, але просто не захотіли займатися її оформленням», - заявив Рева.

Яка частка пенсії йде на комуналку?«Слово і Діло» склало інфографіку про те, яку частину пенсії самотнього пенсіонера забирає щомісячна оплата комунальних платежів за умови, що він проживає в невеликій однокімнатній квартирі.

«Так як стрімкого зростання тарифів вже не буде, а доходи людей ростуть, я прогнозую, що на 1 січня 2018 субсидії отримуватимуть близько 5 млн домогосподарств. Десь третина відсіється», - припускає міністр.

Місяць тому міністр соцполітики пообіцяв, що найближчим часом пенсія не буде меншою за прожитковий мінімум.

За даними моніторингу, Андрій Рева дав 18 обіцянок, більшість з яких отримали статус «в процесі». Рейтинг відповідальності чиновника доступний за посиланням.

Яка частина пенсій йде на оплату комунальних платежів – «Слово і Діло» з'ясувало в матеріалі «Яка частина пенсії йде на комуналку?»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: