Гройсман планує підвищити пенсії з 1 жовтня

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував підвищення пенсій з 1 жовтня, якщо парламент ухвалить урядовий проект пенсійної реформи до 15 липня.
Володимир Гройсман

Уряд зможе підвищити пенсії українцям вже з 1 жовтня, якщо парламент ухвалить урядовий проект пенсійної реформи до 15 липня цього року.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

За словами прем'єра, проект реформи буде представлений громадськості найближчим часом.

«Я переконаний, що за наявності підтримки в українському парламенті в 226 голосів, ми можемо до кінця цієї сесії - до 15 липня - проголосувати за основу і в цілому, і з 1 жовтня в країні всім підняти пенсії. Я розумію, як це зробити, і готовий за це нести відповідальність. Буду просити підтримки українських громадян і буду просити підтримки українського парламенту. Глибоко переконаний, що за такої підтримки система буде змінена, вона буде абсолютно правильно працювати в інтересах українських громадян», - сказав Гройсман.

Пенсії для переселенців з окупованих територій: механізм виплатиНаразі отримувати пенсію можуть лише ті жителі Криму і Донбасу, які оформлені й проживають на підконтрольній уряду території.

Прем'єр підкреслив, що пенсійна реформа повинна включати три критерії: справедливість, бездефіцитність Пенсійного фонду і підвищення пенсій українцям. Він пояснив, що пенсійна реформа в урядовому варіанті передбачає низку заходів, які дозволять вже через 7 років повністю ліквідувати дефіцит бюджету Пенсійного фонду, який зараз становить понад 140 млрд грн.

«Моя задача - створити таку систему, щоб через 7 років дефіцит бюджету Пенсійного фонду дорівнював нулю або був близький до нуля», - підкреслив Гройсман.

Раніше Гройсман заявив, що проведення пенсійної реформи сприятиме зростанню пенсійних виплат для більшості українців.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, параметри пенсійної реформи в Україні узгодили з Міжнародним валютним фондом. При цьому, в останній редакції меморандуму між Україною і МВФ немає умови підвищення пенсійного віку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: