Порошенко: Росія ігнорує світовий порядок

Читать на русском
Президент Петро Порошенко поскаржився на те, що Росія не виконує обіцянок та відкидає світовий порядок.
Петро Порошенко під час виступу в Лондоні

Президент України Петро Порошенко під час свого виступу в Лондоні поскаржився на те, що Росія не виконує свої обіцянки і не зацікавлена ​​в мирі на сході України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«Москва не просто відкидає світовий порядок. Вона намагається побудувати альтернативну реальність, засновану на альтернативних цінностях. Тиранія замість демократії, нетерпимість замість поваги», - сказав Порошенко, виступаючи сьогодні в Chatham House в Лондоні.

За словами глави держави, Росія порушила всі двосторонні домовленості, за якими Москва визнавала та гарантувала суверенітет і територіальну цілісність України.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Сьогодні вона порушує свої незліченні обіцянки в рамках Мінського процесу. Немає ефективного припинення вогню, немає звільнення заручників і незаконно утримуваних осіб, немає доступу (на неконтрольовану територію) у міжнародних гуманітарних організацій», - зазначив Порошенко.

«У цьому ніхто не винен, крім Росії. Вона продовжує відправляти в Україну війська, важку зброю і боєприпаси, перетворює Крим на найбільшу військову базу в світі», - підкреслив він.

За словами президента, в Україні немає світу з однієї причини - в цьому не зацікавлена ​​Росія. Порошенко зазначив, що і під час останніх переговорів у «нормандському форматі» Росія знову давала чергові «порожні обіцянки».

Нагадаємо, що перший заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука повідомив про те, що в України була можливість зупинити окупацію Донбасу три роки тому.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що для держави було б небезпечним і неефективним піднімати питання про імпічмент Президента в умовах російської агресії.

Зазначимо, що 30 березня 2017 року голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко запевнив, що питання визнання Росії країною-агресором буде повторно винесене на розгляд наступної сесії Миколаївської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: