Тука: в нас була можливість «дати по зубах» сепаратистам Донбасу

Читать на русском
Георгій Тука повідомив про те, що три роки тому Україна мала можливість зупинити окупацію Донбасу і придушити російську весну.
Георгій Тука

Перший заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука повідомив про те, що в України була можливість зупинити окупацію Донбасу три роки тому.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Радіо Свобода».

«Коли я дивлюся відео тих часів, у мене комок у горлі стоїть: я бачу втрачені шанси», - сказав Георгій Тука.

Також чиновник переконаний, що в України був абсолютно реальний шанс придушити «російську весну» на першому етапі.

«У Харкові, Одесі, Запоріжжі, Дніпрі мерзотників, які намагалися створити новоросійські освіти, не підтримали, в першу чергу, місцева влада. Там, де вони не отримали підтримки, їм відразу створили опір, і ці вся сволочі отримала по зубах», - повідомив Тука.

За словами чиновника, три роки тому центральна влада були розгублена і деморалізована - тоді Києву не вистачило рішучості для застосування дієвих механізмів боротьби.

На думку Туки, зараз протистояння переходить до «змагання економік» України і її союзників проти економіки держави-агресора і перемогу отримає той, кому ресурсів вистачить на довше.

Нагадаємо, що 12 квітня Тука повідомив, що на лінії розмежування в зоні АТО минулого тижня в контрольних пунктах в'їзду-виїзду затримали 24 підозрюваних у тому, котрі вони брали участь у терористичних бандах «Л/ДНР».

Раніше заступник міністра зазначив, що військовим саперам знадобиться близько 10-15 років для повного розмінування території Донбасу.

Зазначимо, що 2 лютого 2016 року Тука пообіцяв, що закриє пункт пропуску в Станиці Луганській, якщо терористи й надалі будуть порушувати домовленості про припинення вогню та виконав свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: