У КМДА повідомили, коли кияни зможуть скористатися системою електронного запису до лікарів

Читать на русском
Користувачами системи Helsi можуть бути і пацієнти. Система передбачає створення особистого кабінету пацієнта, куди його лікар заносить дані про стан здоров'я, прийоми і призначення.

Київська міська держадміністрація планує впровадити у всіх районах столиці систему електронного запису до лікарів первинної ланки Helsi до кінця 2017 року.

Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник у середу, 19 квітня, повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

За його словами, наразі система впроваджена в Подільському районі в статусі пілотного проекту. Підготовка до впровадження системи ведеться в Оболонському та Деснянському районах.

«До кінця року плануємо впровадити систему по всьому Києву», - сказав він.

За його словами, зараз «виникла пауза у поширенні системи», оскільки «є питання із забезпеченням медичних закладів комп'ютерами».

Під час впровадження проекту виявилося, що близько 60% медиків району не володіють комп'ютерами, тому в медичних установах для них були організовані комп'ютерні курси.

Користувачами системи Helsi можуть бути і пацієнти. Система передбачає створення особистого кабінету пацієнта, куди його лікар заносить дані про стан здоров'я, прийоми і призначення. Крім того, розробники системи планують підключити до неї реєстр зареєстрованих в Україні лікарських засобів.

Нагадаємо, про запуск проекту «поліклініка без черг» в Києві повідомлялося в 2016 році. В Подільському районі столиці пілотний проект запустили з початку 2017 року.

Раніше сьогодні Гройсман повідомив, скільки вдалося заощадити на закупівлі вакцин.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: