Гройсман розповів, скільки вдалося заощадити на закупівлі вакцин

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що  без системи міжнародних закупівель така економія була б неможливою, а заощаджені кошти розходилися б по кишенях.

У 2016 році Україна заощадила на закупівлі вакцин завдяки системі закупівель через міжнародні організації понад 17 млн доларів.

Про це на засіданні уряду сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Через механізми міжнародних закупівель ліків ми заощадили в 2016 році тільки на закупівлю вакцин через ЮНІСЕФ $17 млн», - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що раніше - без системи міжнародних закупівель - така економія була б неможливою, і всі заощаджені гроші «розходилися б по кишенях ділків».

«А зараз $17 млн підуть на закупівлю нових ліків для українських громадян. Так ми і будемо діяти. І ті, хто намагається нас збити з цього шляху, у них нічого не вийде... Майже 6 млрд грн буде витрачено на закупівлю ліків людям, які їх потребують», - підкреслив глава уряду.

Відзначимо, за словами в.о. голови МОЗ України Уляни Супрун, в 2016 році завдяки міжнародним закупівель вакцин вдалося заощадити 3 мільйони доларів.

Фонд ЮНІСЕФ планує на початку літа доставити в Україну усі вакцини, які закуповує за кошти Держбюджету 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: