Порошенко в Лондоні: Росія визнає тільки право сили

Читать на русском
Росія як держава-агресор не шукає компромісів і досягнення миру, а визнає лише право сили.
фото: прес-служба Президента

Росія як держава-агресор не шукає компромісів і досягнення миру, а визнає лише право сили.

Про це під час свого виступу в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House в Лондоні заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Росія залишається глухою до вимог і аргументів на користь миру. Ми не маємо миру з однієї причини: росіяни не зацікавлені в його досягненні. Вони зацікавлені в контролі. Я відчув це знову в понеділок, коли разом з канцлером Меркель і президентом Олландом провів телефонні переговори з президентом Путіним. Це стало ще одною демонстрацією порожніх обіцянок Москви і їхнього ставлення: «якщо ви хочете миру, ви можете його отримати, але лише на наших умовах». Ніяких компромісів – просто верховенство сили», – розповів Порошенко.

При цьому він підкреслив, що Україна не піде на компроміси, які приведуть до здачі національних інтересів.

«У нас немає іншого виходу, як шукати миру завдяки силі, а не умиротворенню», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, під час свого виступу в Лондоні Порошенко нагадав, що Росія не виконує свої обіцянки і не зацікавлена ​​в мирі на сході України.

Під час свого візиту до Великобританії глава української держави зустрінеться з британським прем'єром Терезою Мей і обговорить низку оборонних проектів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: