Кабмін дозволив українським медикам використовувати європейські протоколи лікування

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України змогло виключити з протоколів лікування неефективні препарати.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив доопрацювати і зареєструвати у триденний строк наказ міністерства охорони здоров'я від 29 грудня 2016 року «Про внесення змін до наказу від 28 вересня 2012 року №751».

Рішення було ухвалене на засіданні Кабміну у середу, передає «Слово і Діло».

Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський зазначив, що міністерство змогло виключити з протоколів неефективні препарати.

«Ми змогли вилучити застарілі препарати, які не мають доведеної ефективності і включити нові згідно з новими міжнародними протоколами. Всього вже затверджено 20 номенклатур, громадське обговорення інших 16 завершується сьогодні», – сказав він.

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що українські лікарні зможуть застосовувати європейські протоколи лікування «буквально з наступного місяця».

У листопаді 2016 року Кабінет Міністрів України затвердив концепцію реформування системи охорони здоров'я.

Уряд схвалив пакет проектів нормативних актів, зокрема, зміни до положення про держреєстр лікарських засобів, а також у законодавчих актів щодо фінансування бюджетних установ, та рішення про розподіл резерву коштів медичної субвенції з держбюджету місцевим бюджетам.

Раніше повідомлялося, що в Україні створять «медичне» ProZorro.

Нагадаємо, раніше експерт розповів «Слову і Ділу» що зміниться для українців після впровадження медичної реформи в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: