Розенко розповів, через скільки часу в Україні з'явиться медичне страхування

Читать на русском
У Кабінеті міністрів України розповіли, через скільки часу в Україні буде впроваджено медичне страхування.
Павло Розенко

Для запровадження в Україні системи загальнообов'язкового медичного страхування і наведення порядку в системі охорони здоров'я потрібно мінімум три роки.

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» сказав віце-прем'єр-міністр з соціальних питань Павло Розенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Для того, щоб запровадити, скажемо так, будь-який вид страхової медицини, то ми повинні в першу чергу навести порядок із механізмом проходження грошей, які віддаються, тобто, або через загальний державний страховий фонд, або через недержавні страхові фонди в залежності від моделі, доходять до кожного пацієнта, доходять до кожної людини, до кожної лікарні, до кожної поліклініки», – сказав Розенко.

«Процес переходу на страхову медицину, наведення порядку в системі охорони здоров’я, визначення механізмів фінансування її і до кінцевого моменту займе щонайменше три роки. Це не є простий процес. Тому в нас є якраз три роки для того, щоб запровадити механізм страхової медицини», – додав віце-прем'єр.

Розенко також сказав, що крім вищесказаного, в Україні необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Нагадаємо, раніше виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розкритикувала внесений до Верховної Ради законопроект про медичне страхування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: