Швейцарія вкладе кошти в українські медичні проекти

Читать на русском
Швейцарія виділить 2,6 млн франків на запровадження медичної реформи в деяких областях України.
Уляна Супрун

Регіони України, які першими запустять медичну реформу, отримають технічну та організаційну допомогу в рамках тристороннього проекту, який стартував з участю Світового банку, Швейцарського бюро співробітництва та Міністерства охорони здоров'я.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МОЗ.

У відомстві інформують, що проект «Підтримка реформ і ефективного управління в сфері охорони здоров'я в Україні» триватиме 3 роки і буде кілька компонентів. На його реалізацію передбачено 2 млн 600 тис швейцарських франків (близько 2,6 млн доларів).

«Цей проект буде реалізований в Львівській, Полтавській областях, і сподіваємося, його позитивний досвід буде поширений по всій Україні. Співпраця з регіонами - це частина програми по децентралізації, яку ми підтримуємо, і ми хочемо заохотити ті області, які є лідерами і більше роблять в темі реформування. Є два компонента проекту: технічна допомога з метою імплементації реформ в регіонах і протидія корупції», - заявила в.о. голови МОЗ Уляна Супрун.

«У цьому році буде проходити активна фаза реалізації проекту Світового банку в регіонах, де заплановано багато закупівель. Дуже важливим запитом з боку суспільства є відсутність корупції і прозорість тендерів. Ми попросили колег реалізувати сучасну систему запобігання корупції та побудови прозорості при закупівлі », - розповів заступник міністра Павло Ковтонюк.

Він додав, що тепер контроль буде здійснюватися не на етапі перевірок після проведення закупівель, а шляхом побудови процесів, які спочатку унеможливлять корупцію.

Нагадаємо, міністерство освіти і науки України отримає від Світового банку грант на $340 тис. і сподівається на підтримку установи в проведенні реформ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: