Усіх балістичних ракет КНДР не вистачить, щоб завдати серйозного удару США

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

КНДР не може протистояти об'єднаним зусиллям західного світу і Китаю. Китай демонстративно навіть припинив польоти в КНДР. Зараз робиться все, щоб знизити градус напруженості.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, оцінюючи заяву віце-президента США Майка Пенса про те, що терпіння Вашингтона щодо КНДР закінчилося, і заяву постпреда КНДР в ООН з обіцянкою почати війну.

«Фрази, які звучали і звучатимуть з вуст північнокорейських лідерів, – войовнича риторика, за якою нічого більшого не стоїть. Китай зацікавлений у збереженні миру і стабільності в регіоні, тому що війна на його кордоні завдасть серйозного удару по китайському впливу в регіоні», - розповідає Грабський.

Таким чином, стоїть питання не взаємин «США-Корея», які вже досить зрозумілі.

«США показали свою готовність і рішучість. Прибуття віце-президента США в цю «гарячу зону» свідчить про абсолютну твердість намірів Америки за потреби застосувати силу», - констатував військовий.

США мають на Корейському півострові понад 20 тисяч своїх військ. Пока сумнівом, на провокації вони зможуть відповісти.

Тестові запуски «Томагавків» у Сирії, підкреслив він, показали нездатність країн диктаторського блоку протистояти новітнім технологіям.

«Вони нездатні будуть забезпечити прикриття чи завдання ударів по об'єктах на території Південної Кореї. Всіх балістичних ракет КНДР не вистачить, щоб нанести більш-менш серйозні удари США», - зазначив військовий фахівець.

Однак при цьому, додав експерт, ми маємо ситуацію, при якій столиця Південної Кореї Сеул потрапляє в зону артилерійського вогню.

Держдеп США закликав Китай вплинути на КНДРУ Вашингтоні вважають, що Китай має великі переваги в торгових відносинах з Північною Кореєю і може скористатися цим.

«Людський фактор може спрацювати. Гіпотетично у когось не витримають нерви і буде відкрито вогонь з північнокорейського боку. Тоді передбачити розгортання локального конфлікту буде складно. А поки те, що відбувається, — це гра м'язами», - резюмував Сергій Грабський.

Нагадаємо, Північна Корея пригрозила США «повномасштабною війною» і має намір продовжити ракетні випробування. У свою чергу, США відправили до берегів КНДР ще два авіаносці.

Раніше президент США Трамп висловив надію, що Китай зможе використати свій вплив для тиску на Північну Корею.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: