Настав кінець ери стратегічного терпіння США стосовно КНДР – віце-президент США

Читать на русском
Віце-президент США заявив, що Вашингтон готовий підтримувати «залізний союз»  з Південною Кореєю і домагатися миру силою.

Віце-президент Сполучених Штатів Америки, республіканець Майк Пенс повідомив, що терпіння Америки відносно КНДР закінчилось і Вашингтон готовий домагатися миру силою.

Про це пише Realist з посиланням на Reuters, передає «Слово і Діло».

«США будуть підтримувати «залізний союз» з Південною Кореєю і домагатися миру силою. Стосовно Північної Кореї можливі будь-які заходи, і їй варто відкинути сумніви щодо рішучості Сполучених Штатів Америки разом з союзниками», - сказав Пенс, після відвідування 17 квітня демілітаризованої зони, яка розділяє Північну і Південну Кореї.

16 квітня КНДР зробила невдалу спробу запустити ракету. США попередили про нанесення превентивного удару по Північній Кореї.

Держдеп США закликав Китай вплинути на КНДРУ Вашингтоні вважають, що Китай має великі переваги в торгових відносинах з Північною Кореєю і може скористатися цим.

Також у США наголосили, що ракетно-ядерна програма КНДР «викликає у Америки серйозну стурбованість».

«Ми абсолютно ясно дали зрозуміти режиму в Пхеньяні, що хочемо її припинення», - сказав держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Як відомо, Сі Цзіньпін перебував з офіційним візитом в США 6-7 квітня. Його переговори з Трампом проходили в закритому режимі в маєтку «Мар-а-Лаго» в штаті Флорида.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявили, що не збираються втручатися у внутрішні справи Північної Кореї і змінювати там режим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: