КНДР обіцяє до 2020 року створити ракети, які зможуть долетіти до США

Читать на русском
У Північній Кореї до 2020 року розроблять міжконтинентальні балістичні ракети, які можуть досягти території США.

Експерти Інституту стратегії національної безпеки Південної Кореї констатували, що за останній час в КНДР збільшилася кількість ядерних боєголовок і планують до 2020 року створити міжконтинентальні балістичні ракети, які здатні досягати території США.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на 112 канал.

Експерти підготували звіт, в якому зазначають, що розмір зброї зменшується, але їх різноманітність зростає, і ведуться розробки по створенню міжконтинентальних балістичних ракет.

У звіті уточнюється, що в п'ятому тесті, проведеному у вересні, потужність заряду становила від 10 до 20 кілотонн у тротиловому еквіваленті, тоді як в четвертому тесті - 7,9 кілотонн.

Як повідомляється, в небезпеці знаходяться військові бази не тільки Південної Кореї і США, але і Японії.

Нагадаємо, в 2016 році Пхеньян офіційно оголосив про успішне випробування водневої бомби, а також провів чотири пуски балістичних ракет «Мусудан».

Також, на початку осені Пхеньян підтвердив проведення ядерних випробувань, які в підсумку викликали землетрус магнітудою 5,3. Але влада КНДР заявила, що країна готова оснащувати ядерними боєголовками балістичні ракети.

Додамо, новообраний президент США запевнив, що США будуть дотримуватися зобов'язання щодо захисту Південній Кореї в разі агресії її північного сусіда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: