Трамп «дресирує» Путіна, перш ніж почати з ним серйозний діалог

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

У цій драматичній корейській кризі мало схожого на Карибську кризу, яка поставила світ на межі ядерної війни, але багато схожого на голлівудські блокбастери.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко.

«Американський президент Трамп легко змішує жорсткі удари з блефом і готовністю до цинічних операцій. Він сам прекрасно використовує путінську тактику поєднання невизначеності та несподіваного удару. Точно так само, як і Путін, американський президент легко змінює погрози з м'яким ставленням противника. Кремль вже не знає, коли слова у Трампа розходяться з ділом», - підкреслив політолог.

Але, зазначив він, головне для нас те, що Трамп відмовився домовлятися з Путіним про Україну й запропонував йому спершу вирішити ряд складних геополітичних завдань в інших частинах світу.

США не виключають військового конфлікту з Північною КореєюСША проти військового конфлікту з Північною Кореєю, проте подальша ескалація ситуації з боку Пхеньяна може сприяти цьому.

«Насправді Трамп відволікає увагу Путіна від України. І чим далі від нас, тим краще — Сирія, Афганістан, Північна Корея. А на черзі під роздачу у Трампа потрапить ще група союзників Кремля — Венесуела, Куба або ще хто-небудь. А потім почнеться наступне коло страждань союзників і маріонеток Кремля. Американський президент Трамп дресирує Путіна, перш ніж почати з ним серйозний діалог. Тому кожен раз дії Трампа для президента Путіна будуть все більш публічними, принизливими і болючими», - проаналізував Віктор Небоженко.

Нагадаємо, 16 квітня КНДР здійснила невдалу спробу запустити ракету. США попередили про нанесення превентивного удару по Північній Кореї.

Сьогодні заступник постпреда КНДР при ООН заявив про те, що політика Вашингтона може призвести до початку ядерної війни на Корейському півострові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: