ФСБ Росії заявило про перекриття каналу поставок зброї з України і ЄС

Читать на русском
У ФСБ Росії заявили, що припинили діяльність угруповання, яке поставляла зброю з України та Євросоюзу.

У ФСБ Росії заявили, що припинили діяльність угруповання, яке поставляла зброю з України та Євросоюзу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу російського ФСБ.

«Федеральною службою безпеки Російської Федерації спільно з Міністерством внутрішніх справ Росії припинено протиправну діяльність міжрегіональної групи, причетної до організації каналу постачання засобів ураження з країн Євросоюзу і України в Російську Федерацію», – йдеться в заяві.

Відзначається, що в 24 суб'єктах РФ проведені необхідні слідчі дії щодо 54 виявлених членів групи.

За словами представників ФСБ в результаті обшуків вилучено бойову і модернізовану зброю: 18 кулеметів, 43 автомати, 29 пістолетів-кулеметів, 45 карабінів, 97 пістолетів та револьверів а також авіаційна гармата.

Крім того, вилучено понад 180 основних частин до вогнепальної зброї, понад 16 тонн боєприпасів, 15 гранат, понад 21 кілограми вибухівки, а також наркотичні речовини рослинного походження і підроблені бланки на покупку вогнепальної зброї та боєприпасів.

Також в повідомленні говориться про припинення діяльності трьох майстерень з виготовлення боєприпасів і модернізації зброї.

«Проводяться додаткові оперативно-розшукові заходи та слідчі дії по процесуальному закріпленню протиправної діяльності членів злочинної групи. Заходи по перекриттю каналів поставки з-за кордону засобів ураження тривають», – додали в ФСБ.

Нагадаємо, 13 квітня російські спецслужби заявили, що затримали в Самарі «українського шпигуна», який збирав розвіддані на залізничному вокзалі.

Раніше в РФ затримали вісім підозрюваних у справі про теракт в метро Санкт-Петербурга.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: