У Міноборони прокоментували затримання в Росії «українського шпигуна»

Читать на русском
Міністерство оборони України спростовує причетність затриманого в Росії «українського шпигуна» до своїх розвідувальних органів.

Міністерство оборони України спростовує причетність затриманого в Росії «українського шпигуна» до своїх розвідувальних органів.

Про це заявив прес-секретар Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Головне управління розвідки України спростовує причетність цієї особи, як і інших затриманих в РФ нібито «українських шпигунів», до розвідувальних органів оборонного відомства України», – сказав він.

При цьому він зазначив, що звинувачення Росії в тому, що Україна веде підривну діяльність на території РФ, є абсолютно безпідставними.

Сьогодні в російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Самарі ФСБ затримала громадянина України, який нібито збирав розвіддані на залізничному вокзалі.

Під час допиту чоловік нібито зізнався, що проводив візуальну розвідку «в інтересах ГУР Міністерства оборони України» на окупованих Росією територіях Донбасу, а також в Ростовській і Самарській областях РФ.

Нагадаємо, 8 квітня СБУ затримала в Торецьку колишнього бойовика «ДНР», який шпигував на російські спецслужби.

Раніше в листопаді 2016 року ФСБ РФ заявила, що затримала в окупованому Севастополі чергового «українського шпигуна», який нібито збирав дані про діяльність Чорноморського флоту РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: