У Росії затримали вісім підозрюваних у справі про теракт в метро

Читать на русском
Правоохоронні органи Росії затримали вісім осіб у справі про теракт в метрополітені Санкт-Петербурга 3 квітня, де загинуло 14 осіб.

Правоохоронні органи Росії затримали вісім осіб у справі про теракт в метрополітені Санкт-Петербурга 3 квітня, де загинуло 14 осіб.

Про це повідомили в прес-службі Слідчого комітету РФ, пише «Слово і Діло».

«За результатами проведеного комплексу слідчих дій і оперативно-розшукових заходів спільно з ФСБ Росії і МВС Росії сьогодні, 6 квітня, затримано 6 осіб в Санкт-Петербурзі і 2 людини в Москві, причетні до теракту», - повідомили в СК.

Також були вказані імена фігурантів справи про теракт в Петербурзі: «Затримано Сейфулла Хакімов, Ібрагібжон Ерматов, Ділмурод Муідінов, Бахрам Ергашев, Азамжон Махмудов, Махамадюсуф Мірзаалімов, Шохіста Карімов і Содік Ортіков».

Вдома у них провели обшуки.

Смертельний вибір РФ: про теракти в метро, особистість Путіна та ненависть до УкраїниДиректор служби «Український барометр» пояснив, чому теракт у Пітерському метро вигідний президенту РФ, навіть якщо за ним стоять ісламісти.

За даними СК, за їх результатами було вилучено вибуховий пристрій, ідентичний виявленому на станції Площа Повстання метрополітену Петербурга, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Нагадаємо, 3 квітня в метро Санкт-Петербурга під час руху поїзда між станціями Технологічний інститут і Сінна площа стався вибух. Крім того, на станції Площа Повстання виявили і знешкодили саморобний вибуховий пристрій в кілька разів могутніше тієї бомби, що вибухнула. В результаті вибуху в метрополітені Петербурга загинуло 14 осіб.

Експертиза ДНК встановила, що вибуховий пристрій в метро привів в дію терорист-смертник - 23-річний уродженець Середньої Азії Акбарджон Джалілов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: