Зараз Україна має більше передумов рухатися до вступу в НАТО, ніж у ЄС

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій
Микита Потураєвполітолог

Україні потрібно не обмежуватися публічними заявами про наміри щодо членства в НАТО, а давно робити реальні кроки в цьому напрямку.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, передає «Слово і Діло».

«Нам давно вже слід приймати конкретні рішення для початку процесу вступу до НАТО. Давно мало бути розуміння необхідності для України участі у колективній безпеці. Як мінімум потрібно провести консультативний референдум з цього питання, щоб мотивувати НАТО рухатись нам назустріч», - переконаний Бала.

На його переконання, Україна має більше шансів рухатись до вступу у НАТО, ніж у ЄС.

Координатор Міжрегіональної експертної мережі «Україна 3.0» Микита Потураєв також вважає, що зараз, з огляду на труднощі з Євросоюзом, ситуація з НАТО якісно інша.

«НАТО – військовий блок. Вони й раніше були більш жорсткими та відкритими у висловлюваннях проти РФ та підтримці України, ніж, наприклад, ЄС. Позиція євроскептиків полягає в тому, що бажанням бути ближче до Європи ми лише набридаємо та сердимо ЄС. Слід визнати, що частково це правдиво. Але це точно не працює у випадку з НАТО. В Альянсі ніякого роздратування щодо нас немає», - розповів політолог у коментарі «Слову і Ділу».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на референдуміСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Водночас в експертному колі відзначають, що хоча публічні заяви Альянсу щодо України можуть бути різні, але на неофіційному рівні в НАТО в найближчій перспективі не бачать Україну серед своїх постійних членів.

Нагадаємо, днями в НАТО заявили, що Альянс щорічно навчається протистояти гібридної агресії на прикладі України.

Президент України запевнив, що рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на референдумі. Пройшло три роки, але дана обіцянка й досі має статус «у процесі».

В яких випадках Петро Порошенко дотримав слова та що з обіцяного виконав — у моніторингу «Слова і Діла» за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: