НАТО вчиться протидіяти гібридній війні на прикладі України

Читать на русском
Заступник генсека НАТО заявила, що Україна є мішенню тих, хто розв'язав гібридну війну на Донбасі і в Криму.
Відносини НАТО та України

Заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер заявила, що НАТО щорічно навчається протистояти гібридної агресії на прикладі України.

Про це вона заявила під час 10 Київського безпекового форуму, повідомляє «Слово і Діло».

«Протягом останніх трьох років Україна є мішенню тих, хто розв'язав гібридну війну. Ми бачимо ці гібридні прояви в Криму і на Донбасі. Мене вражають темпи нарощування можливостей молодих військових по протистоянню загрозам на сході України», - сказала Геттемюллер.

«НАТО вчиться боротися з гібридними проявами на українському досвіді . Ми також розробляємо платформу по боротьбі з гібридними атаками», - додала Геттемюллер.

При цьому заступник генсека НАТО підкреслила, що відносини України і НАТО - взаємовигідні.

«Альянс допомагає Україні розвивати і зміцнювати Збройні сили, які вже зараз досить сильні. Україна також допомагає НАТО посилювати свої ресурси і можливості», - розповіла заступник генсека НАТО.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України

«Зазначу, що наша співпраця стала особливо інтенсивним в 2014 році, після початку російської агресії і анексії Криму», - додала Р.Геттемюллер.

Нагадаємо, що народний депутат України Ірина Геращенко раніше запевнила, що НАТО виділить допомогу Державній службі України з надзвичайних ситуацій на суму більш ніж 1 млн євро на розвиток галузі розмінування.

Також Геращенко ще 2 березня 2016 року запевняла, що Україна отримає безвіз до кінця року. Однак, як бачимо, політик так не змогла дотриматися свого слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: