Екс-керівника підприємства, що не поставив МОЗ ліків на суму понад 40 млн, судитимуть

Читать на русском
У 2014 році підприємець отримав від МОЗ у якості попередньої оплати за державні кошти в сумі понад 52 млн грн на закупівлю антиретровірусних препаратів. Однак підозрюваний поставив ліків лише на 10 млн грн.

Колишній керівник одного з підприємств, будучи переможцем торгів на поставку антиретровірусних лікарських препаратів, завдав Міністерству охорони здоров'я матеріального збитку на суму понад 42 млн грн. У цій справі Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

За даними Генпрокуратури, в 2014 році підприємець отримав від МОЗ у якості попередньої оплати державні кошти в сумі понад 52 млн грн на закупівлю антиретровірусних препаратів.

Супрун обіцяє у 2017 році закупити 10500 медичних стентівСказано 23 січня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Однак підозрюваний поставив ліків лише на 10 млн грн, а залишок коштів, перерахованих на рахунок очолюваного ним підприємства, в подальшому використав не за призначенням і вивів за кордон на рахунки структур, що не мають відношення до фармакологічного бізнесу, в результаті чого завдав Міністерству охорони здоров'я і бюджету України матеріальної шкоди в особливо великому розмірі на суму понад 42 млн грн», - сказано в повідомленні.

Дії підприємця кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), якою передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше уряд затвердив пакет законопроектів про державних фінансових гарантій у сферах надання медичних послуг та медикаментів.

Напередодні в Україну доставили першу партію ліків за напрямом дитячої онкології на 60 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: