ЗМІ: розвідка США перехопила переговори про підготовку хіматаки в Ідлібі

Читать на русском
Американське військове і розвідувальне співтовариство перехопили повідомлення, в яких сирійські військові і хімічні експерти говорили про підготовку до нападу із застосуванням зарину в Ідлібі минулого тижня.
США перехопили переговори про підготовку химатаки

Військові і розвідка США перехопили переговори сирійських військових і хімічних експертів про підготовку до хімічної атаки зарином минулого тижня в Ідлібі.

Про це повідомляє CNN з посиланням на високопоставленого представника США, передає «Слово і Діло».

«Американське військове і розвідувальне співтовариство перехопили повідомлення, в яких сирійські військові і хімічні експерти говорили про підготовку до нападу зарином в Ідлібі минулого тижня», - йдеться в повідомленні.

Перехоплення переговорів було частиною негайного перегляду всіх розвідувальних даних в перші години після нападу з метою підтвердити відповідальність за застосування хімічної зброї в смертельній атаці на північному заході Сирії.

Згідно із заявою офіційних осіб США, немає ніяких сумнівів в тому, що сирійський президент Башар Асад несе відповідальність за атаку, в результаті якої загинули щонайменше 70 людей.

Американський представник також підкреслив, що США не знали наперед, що станеться атака, так як їх розвідка перехоплює великий масив інформації у таких країнах як Сирія і Ірак, і матеріал часто не обробляється. При цьому, якщо є конкретна подія, що вимагає аналізу для підтвердження певних даних, інформація піддається аналітиці.

Як зазначається, до цих пір не було перехоплено інформації, яка б прямо підтвердила, що російські військові або розвідники обговорювали напад.

Нагадаємо, 4 квітня в результаті бомбардування хімічними боєприпасами селища Хан-Шейхун в провінції Ідліб загинули більше 70 осіб. США і європейські країни поклали відповідальність на сирійську владу, яка в свою чергу відкидають причетність до інциденту.

У відповідь військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет «Томагавк» аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадкові смуги, літаки і заправні станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: