ЮНІСЕФ: хімічна атака в Сирії вбила 27 дітей

Читать на русском
ЮНІСЕФ озвучила дані про кількість загиблих дітей в результаті хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб.

ЮНІСЕФ озвучила дані про кількість загиблих дітей в результаті хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб.

За даними організації, постраждали 546 осіб, серед яких багато дітей, повідомляє «Слово і Діло». Їх кількість буде збільшуватися.

«Неприпустимо дозволити продовження вбивств дітей в Сирії. Всі сторони конфлікту і ті, хто чинить на них вплив, повинні негайно покласти край цьому жаху», - заявив регіональний директор ЮНІСЕФ Герт Каппеларер.

Нагадаємо, 4 квітня Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що жителі міста Хан-Шейхун на північному заході провінції Ідліб зазнали хімічної атаки. За останніми даними, загинули понад 70 осіб, зокрема 20 дітей.

Президент США Дональд Трамп назвав хімічну атаку в місті Хан-Шейхун «жахливою», «невимовною», а також «жахливою образою для людства». Він додав, що «значно змінив» своє ставлення до режиму Башара Асада.

Водночас, сирійські урядові сили і Міністерство оборони РФ заявили про непричетність до використання боєприпасів з отруйними речовинами в місті Хан-Шейхун в сирійській провінції Ідліб.

Використання хімічної зброї заборонено Конвенцією про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та її знищення від 1993 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: