На «Інтері» виступили проти закону про мовні квоти на ТБ

Читать на русском
У медіахолдингу Інтер Медіа Груп заявили, що законопроект №5313 про мовні квоти на телебаченні шкідливий для телевізійної галузі та порушить права мільйонів російськомовних.
Интерфакс

У медіахолдингу «Інтер Медіа Груп» заявили, що законопроект №5313 про мовні квоти на телебаченні шкідливий для телевізійної галузі та порушить права «мільйонів російськомовних».

Таку офіційну заяву телеканал оприлюднив сьогодні, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми категорично проти цього закону, який практично забороняє використання в телевізійному ефірі України будь-яких мов, крім української... Цей закон порушить права мільйонів громадян України, для яких російська мова є рідною... Крім того, цей закон вносить розкол в суспільство, нагнітає і без того напружену ситуацію», – йдеться в заяві.

На «Інтері» висловили надію, що депутати не стануть приймати закон у другому читанні, «адже закон завдасть серйозної шкоди розвитку українського телебачення».

Нагадаємо, 16 березня Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні законопроект №5313, який встановлює обов'язкову частку україномовного контенту на телебаченні.

Раніше Президент України Петро Порошенко запропонував ввести квоти для української мови на телебаченні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: