Нацрада оштрафувала телеканал Ахметова

Читать на русском
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення наклала штраф на «Маріупольське телебачення» за показ пропагандистської програми російського виробництва «Територія омани».
Ахметов

За показ антиукраїнської програми виробництва російського РЕН ТВ «Територія омани» Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала ТОВ «Маріупольське телебачення» на 84 тисячі гривень.

Про це повідомляє «Детектор медіа», передає «Слово і Діло».

У програмі «Територія омани», на думку Нацради, простежується однобоке трактування історії України, нав'язується думка про неможливість існування України як держави, неможливість розриву зв'язків з Росією.

Нацрада звернулася за експертною думкою в Український інститут національної пам'яті, який надав висновок, що наведені у телепрограмі твердження свідчать про підтасовування і перекручуванні історичних фактів, розповсюдження інформації, яка не відповідає дійсності, служить виправданням злочинного характеру комуністичного тоталітарного режиму, містить висловлювання, за допомогою яких виправдовується і надається видимість законності дій Російської Федерації щодо окупації та анексії частини території України.

За результатами позапланової перевірки Нацрада констатувала, що в показаній телеканалом МТВ передачі є заклики до розв'язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалюванню ворожнечі та ненависті; пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осі. Це є порушенням абзацу 4 і 6 частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення», що карається штрафом в розмірі 25% ліцензійного збору. Для телеканалу МТВ сума штрафу склала 84 тис. грн (25% ліцензійного збору).

11 лютого в Маріуполі Донецької області телеканал МТВ (ТОВ «Маріупольське телебачення») протягом 40 хвилин транслював телевізійну програму «Територія омани з Ігорем Прокопенко» виробництва російського телеканалу РЕН ТВ, зміст якої мав антиукраїнський характер.

Місцева громадська організація Ініціативна група «Разом» звернулася зі скаргою до національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням провести перевірку телеканалу.

16 лютого Нацрада призначила позапланову перевірку маріупольського телеканалу МТВ. Телеканал МТВ належить холдингу Ріната Ахметова «Метінвест».

Нагадаємо, в січні СБУ порушила справу щодо постачання рацій терористам у вантажівках фонду Ахметова.

До речі, цього року статки власника групи СКМ Ріната Ахметова зменшилися з 3,66 млрд до 3,5 млрд дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: