План Трампа: в Білому домі є два шляхи вирішення «сирійського питання»

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

У США є дві концепції розвитку подій. Найбільш імовірно, що буде обраний курс на користь більш жорсткої позиції, виразником якої є старший радник Трампа.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи зовнішньополітичний курс США і позицію Білого дому щодо сирійської кризи.

«Авторство першої концепції належить першому раднику Президента США Стіву Беннону, який фактично керував виборчою компанією відразу після Манафорта, а потім практично став головним стратегом США в Білому домі. Беннон близький до одного з мультимільйонерів, що входить до кола головних фінансистів Трампа», - розповів політолог.

Концепція радника Трампа Стіва Беннона, підкреслив експерт, полягає у примиренні та зближенні з Росією, щоб протистояти Китаю.

Інший шлях пропонує Джаред Кушнер - старший радник Трампа і його зять.

«Ця концепція передбачає зближення з Китаєм для того, щоб забезпечити інтереси Сполучених Штатів на Близькому Сході і у Східній Європі», - окреслив політолог сутність другої концепції зовнішньої політики США.

При цьому, уточнив він, саме за Кушнером стоять дуже впливові єврейські кола, і можна прогнозувати, що реалізація другої концепції посилить

«Важливо враховувати останні події. 5 квітня Беннон був виключений з Ради нацбезпеки США. Можливо, у нього відбувся серйозний конфлікт з Кушнером, а отже, Беннон з високим ступенем ймовірності відійде від виконання своїх обов'язків. Можна припустити, що перемагає більш жорстка позиція Кушнера», - резюмував Кость Бондаренко.

Відзначимо, за повідомленнями західних ЗМІ, команду Трампа привів до перемоги саме Кушнер, а останнім часом його роль в Білому домі настільки велика, що Кушнера називають «тіньовим президентом».

Що ж до Китаю . Як зазначають західні медіа, верхівка китайської армії вважає практично неминучим загострення відносин із США під час правління Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: