ІС: російські куратори вимагають від бойовиків здати українські паспорти і отримати «папери Л/ДНР»

Читать на русском
Ватажки псевдореспублік отримали нові вказівки з Росії і вимагають від місцевих бойовиків змінити українські паспорти на документи Л/ДНР.

Ватажки псевдореспублік отримали нові вказівки з Росії і вимагають від місцевих бойовиків змінити українські паспорти на «документи Л/ДНР».

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, повідомляє «Слово і Діло».

За даними українських військових експертів, бойовики повинні змінити українські паспорти на документи терористичних організацій до травня 2017 року.

Зокрема, українські паспорти повинні бути замінені «документами Л/ДНР» в «правоохоронних органах» та «армійських корпусах».

Крім того, планується роздавати такі папери студентам після вступу до вузів.

«Вони (студенти, – ред.) будуть поставлені на облік в «військових комісаріатах ДНР» з видачею приписного свідоцтва», – зазначено у звіті.

Нагадаємо, в середині березня на непідконтрольних територіях Донбасу розгорнулася масштабна кампанія з примусу населення до отримання документів невизнаних республік.

Однак вже до початку квітня в окупованих районах Донецької і Луганської області кількість бажаючих отримати «паспорти» невизнаних республік сильно зменшилася через чутки про затримання людей з такими «документами» на лінії розмежування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: