Мешканці ОРДЛО не поспішають отримувати «паспорта республік» – ІС

Читать на русском
В окупованих районах Донецької і Луганської області відзначається сильне зниження кількості бажаючих отримати паспорти самопроголошених республік через чутки про затримання людей з такими документами на лінії розмежування.
фото: Сергей Коньков/ТАСС

В окупованих районах Донецької і Луганської області відзначається сильне зниження кількості бажаючих отримати «паспорти» самопроголошених республік через чутки про затримання людей з такими «документами» на лінії розмежування.

Про це в Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук, повідомляє «Слово і Діло».

«Одночасно в ДНР і ЛНР різко пішла на спад тенденція отримання місцевими жителями «нових паспортів» даних формувань, яка спостерігається після визнання Росією цих «документів». Особливо яскраво така картина спостерігається в населених пунктах поблизу лінії розмежування», – сказав він.

На думку військових експертів, таке зниження пов'язане з хвилею чуток про те, що СБУ швидко отримує списки «громадян Л/ДНР» і затримує їх при спробі перетину лінії розмежування. За ще однією версією, такі списки СБУ надають українські хакери.

«Згідно з іншою версією – чиновники Л/ДНР самі передають їх українським спецслужбам», – зазначив Тимчук.

Нагадаємо, в лютому Росія визнала документи «ДНР» і «ЛНР», назвавши це тимчасовим заходом. При цьому в Кремлі стверджують, що не розглядають сценарій інтеграції самопроголошених республік в РФ.

Власники «паспортів» Л/ДНР потрапляють в Росії під ті ж міграційні правила, що й українці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: