СБУ на Донбасі вилучила боєприпаси російського походження

Читать на русском
У прес-центрі української спецслужби повідомили про знаходження боєприпасів російського походження в Троїцькому Луганської області.

**Співробітники Служби безпеки України вилучили боєприпаси російського походження на околиці Троїцького Луганської області.

Про це повідомляють в прес-центрі української спецслужби, передає «Слово і Діло».

За інформацією відомства, на околиці села Троїцьке в Луганській області правоохоронці виявили дві протипіхотні міни ПМН-2 радянського виробництва. Ці боєприпаси, відповідно до Оттавським договором, а саме «Конвенції про застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їхнє знищення», заборонені для використання у військових конфліктах.

«На околиці села Троїцьке на Луганщині правоохоронці виявили дві протипіхотні міни ПМН-2 радянського виробництва. Ці боєприпаси, відповідно до Оттавського договору, а саме «Конвенції про застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їхнє знищення», заборонені для використання у військових конфліктах. Росія, на відміну від України, принципово відмовилась підписати цей документ. За інформацією спецслужби міни постачаються бойовикам так званої «ЛНР» з території Росії», - наголошується в повідомленні.

В районі міста Красногорівка в Донецькій області оперативники СБ України вилучили гранату РГО з запалом. За висновками експертів, вона зроблена в Росії в 1995 році.

Тривають відповідні процесуальні дії.

Нагадаємо, у Мар'їнці почалася евакуація дітей зі шкіл через обстріл бойовиків.

Раніше сепаратисти з мінометів обстріляли сили АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: