Штаб АТО: бойовики обстрілюють українські позиції з мінометів

Читать на русском
Російсько-терористичні війська з початку доби обстріляли українські позиції вже 28 разів, на всіх напрямках бойовики використовують міномети.

Російсько-терористичні війська з початку доби обстріляли українські позиції вже 28 разів, на всіх напрямках бойовики використовують міномети, двоє українських бійців поранені.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Провокаційні обстріли українських позицій з боку російсько-окупаційних військ тривають. З початку доби ворог 28 разів відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України. Двоє військовослужбовців сил АТО отримали поранення», – розповіли в штабі АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України на 10 квітняСитуація на сході країни за станом на 00:00 10 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На маріупольському напрямку вогнем мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і БМП ворог накривав захисників Новотроїцького. З мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів бив по позиціях в районі населеного пункту Березового. З гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів вів вогонь по захисникам Гнутового, Водяного і Мар'їнки. Близько Мар'їнки і Новотроїцького активно діяли ворожі снайпери.

На донецькому напрямку, з 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів противник бив по наших позиціях в Авдіївці. З 120-міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів ворог обстріляв захисників шахти «Бутівка». По позиціях поблизу населеного пункту Зайцеве ворог вів вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

На луганському напрямку, міномети калібру 82мм противник застосував по позиціях біля населеного пункту Кримське, а з гранатометів і стрілецької зброї обстріляв позиції біля населених пунктів Станиця Луганська та Донець.

Нагадаємо, за минулу добу серед солдатів Збройних сил України загиблих немає, двоє бійців отримали поранення: один в результаті обстрілів бойовиками шахти «Бутівка», другий підірвався на вибуховому пристрої під Авдіївкою.

За даними Головного управління розвідки Міноборони, в селі Хрещатицька п'яні бойовики побили близько 10 місцевих жителів в кафе, один з них пізніше помер. Подія викликала хвилю обурення місцевих жителів, які вимагають від «влади ДНР» розслідувати подію і покарати винних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: