У Росії хочуть запровадити реєстрацію в соцмережах за паспортом

Читать на русском
Депутат Держдуми РФ Віталій Мілонов вніс законопроект, який передбачає реєстрацію в соціальних мережах за паспортом. Ненадання персональних даних тягне за собою штраф.
РФ введе реєстрацію в соцмережах за паспортом

Депутат Держдуми РФ Віталій Мілонов вніс законопроект щодо правового регулювання роботи соціальних мереж, який, зокрема, передбачає, що користувач при реєстрації має повідомити свої паспортні дані.

Про це повідомляє РИА Новости, передає «Слово і Діло».

«При реєстрації власник зобов'язаний вимагати у фізичної особи, що здійснює реєстрацію, в електронній формі документ, що засвідчує особу (у тому числі документ, що засвідчує особу іноземного громадянина або особи без громадянства в Російській Федерації) і дозволяє встановити прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) та вік зазначеної фізичної особи», - йдеться у пояснювальній записці.

Також у законопроекті наголошується, що ненадання персональних даних тягне за собою накладення на громадян штрафу в розмірі від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на юридичних осіб - від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зазначимо, у червні 2016 року соціальна мережа Facebook зважилася на санкції проти Криму, заблокувавши комерційні акаунти його жителів, що займаються SMM та SEO, закривши їм доступ до платних послуг.

А в листопаді міський суд Санкт-Петербурга зареєстрував позовну заяву про заборону соціальної мережі Facebook на всій території Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: