СБУ затримала двох адміністраторів сепаратистських груп у соцмережах

Читать на русском
У 2016 році представники спецслужб РФ завербували двох адміністраторів антиукраїнських сепаратистських груп у соцмережах.
СБУ затримала двох адміністраторів

У Дніпропетровській області Служба безпеки України затримала мешканців Кривого Рогу та Кам'янського, які адміністрували 12 груп з антиукраїнською пропагандою у соціальних мережах.

Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає «Слово і Діло».

52-річна жінка та 45-річний чоловік були активними учасниками антиукраїнських груп в інтернеті з 2014 року, а у 2016 році їх завербували представники спецслужб РФ.

«Виконуючи завдання своїх кураторів, зловмисники створили та адміністрували 12 груп у соціальних мережах, де поширювали спеціально підготовлені пропагандистські матеріали, спрямовані на дискредитацію державної влади в Україні, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, і закликали до входження південно-східних областей України до складу Росії», - сказано в повідомленні.

Три роки АТО: головні обіцянки політиків«Слово і Діло» підготувало огляд найбільш значущих обіцянок українських політиків, присвячений третім роковинам антитерористичної операції на Донбасі.

Також наголошується, що адміністратори груп мали завдання збирати дані щодо розташування військових формувань України і відомості про співробітників українських правоохоронних органів.

Під час обшуків оперативники спецслужби вилучили у зловмисників комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Відзначимо, раніше в Конотопі співробітники СБУ разом із прикордонниками зняли з поїзда бойовика «ДНР» угруповання «Кальміус».

Також напередодні, за показ антиукраїнської програми виробництва російського РЕН ТВ «Територія помилок», Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканал Ріната Ахметова на 84 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: