У Росії хочуть заборонити Facebook у судовому порядку

Читать на русском
Тимур Булатов, автор позову, вважає, що Facebook не дотримується законів і загрожує національній безпеці РФ.

Міський суд Санкт-Петербурга зареєстрував позовну заяву про заборону соціальної мережі Facebook на всій території Россійчкой Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новини».

«Протягом п'яти днів, як того вимагає закон, вона (позовна заява – Ред.) буде розглянута, й буде ухвалене рішення про його прийняття або неприйняття до провадження», – пояснила прес-секретар суду Дар'я Лебедєва.

Текст позову виклав на своїй сторінці в соцмережі «ВКонтакте» його автор – громадський активіст Тимур Булатов. Причиною позову є нібито недотримання Facebook законів РФ. Позивач вимагає «негайного закриття діяльності facebook.com або законного примусу до дотримання законів Росії керівництвом facebook.com».

На його думку, facebook.com загрожує національній безпеці й, за російськими законами, має бути заблокований для всіх користувачів у Росії.

Автор наводить низку причин необхідності заборони Facebook, зокрема порушення закону про захист персональних даних росіян, поширення «аморальних та антисімейних ідеологій».

Нагадаємо, що в Facebook зважилися на санкції проти Криму, заблокувавши комерційні акаунти його жителів, що займаються SMM і SEO, закривши їм доступ до платних послуг.

Раніше повідомлялося, що 32-річний творець Facebook Марк Цукерберг став лідером завдяки вмілому веденню власного бізнесу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: