Суд оштрафував Безсмертного на 5 тисяч гривень

Читать на русском
Печерський районний суд міста Києва оштрафував Роман Безсмертного за порушення фінансової звітності партії Аграрна Україна.
Роман Безсмертний

Печерський районний суд міста Києва оштрафував Романа Безсмертного на 5 тис. гривень за порушення у фінансовій звітності «Аграрної партії».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-21 КУпАП та піддати його стягненню у вигляді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 грн. Стягнути на користь держави судовий збір в розмірі 320 грн», - говориться в постанові суду.

Зазначено, що суд розглянув відповідне клопотання Національного агентства по запобіганню корупції (НАЗК).

НАЗК встановило, що Безсмертний, будучи керівником центрального апарату політичної партії «Аграрна партія», порушив встановлений порядок подання фінансового звіту про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Зокрема, в листопаді 2016 року Безсмертний подав фінансовий звіт щодо 304 місцевих осередків партії, в якому зазначено, що, наприклад, Кіровоградська міська організація партії внесла за звітний період 495 гривень. При цьому встановлено, що Кіровоградська міська організація «Аграрної партії» за минулий рік взагалі ніякої діяльності не проводила і не має рахунку в банку.

Аналогічна ситуація виникла з Долинської районної організацією, яка внесла на підтримку Аграрної партії 2 тис. Гривень.

Також порушення зафіксовані в роботі Чернігівської районної організації в Запорізькій області, Софіївській та Широківської районних організацій в Дніпропетровській області, Борзнянської районної організації і Харківської обласної організації Аграрної партії.

Нагадаємо, що Роман Безсмертний - колишній представник України в підгрупі з політичних питань в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі.

Зазначимо, що за показ антиукраїнської програми виробництва російського РЕН ТВ «Територія омани» Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала ТОВ «Маріупольське телебачення» на 84 тисячі гривень.

АМКУ оштрафував відразу шість нафтотрейдерів на більше ніж мільярд гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: