Адвокат Януковича говорить про незаконність передачі справи про держзраду до суду

Читать на русском
Адвокат побіжного екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що процес у справі про держзраду почався з численних порушень.
справа про держзраду

Адвокат президента-втікача Віктора Януковича Віталій Сердюк наполягає на тому, що передача справи про державну зраду до суду є незаконною, оскільки Генеральна прокуратура РФ у листі від 7 квітня повідомила, що підозру екс-президенту України досі не вручено.

Про це повідомляє прес-служба адвокатського об'єднання Aver Lex, передає «Слово і діло».

«Процес у цій справі почався з численних порушень. Крім допущених Генеральною прокуратурою України під час проведення досудового розслідування грубих порушень прав людини, ми бачимо, що педалюється розгляд справи, для існування якої взагалі відсутні будь-які правові підстави. Підозру не вручено, обвинувальний акт не вручено, в отриманні від Віктора Януковича показань відмовлено. Тобто взагалі немає жодної підстави і можливості починати судовий розгляд», - заявив Сердюк.

Як повідомлялося, українські представники правоохоронних органів не будуть брати участь у допиті екс-президента України Віктора Януковича на території Росії.

Зазначимо, кримінальне провадження за обвинуваченням Януковича у державній зраді буде розглядати Оболонський районний суд міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: