Горбатюк: суд не прийме записи свідчень Вороненкова у справах Майдану

Читать на русском
Свідчення Вороненкова стосувалися розвитку подій та інформації, яка у нього була як у державного чиновника щодо дій на Майдані, як на це реагували правоохоронні органи і керівництво Російської Федерації.
Горбатюк

У «майданівських» справах свідчення покійного екс-депутата Держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова не будуть мати юридичної сили в суді.

Про це керівник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив на брифінгу в п'ятницю, 7 квітня, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Свідчення Вороненкова стосувалися розвитку подій та інформації, яка у нього була як у державного чиновника щодо дій на Майдані, як на це реагували правоохоронні органи і керівництво Російської Федерації. Також вони стосувалися з'їзду, який відбувся 22 лютого 2014 року...На жаль, це вада нашого Кримінально-процесуального кодексу, що тільки ті свідчення можуть використовуватися, які почув безпосередньо сам суддя на судовому засіданні», - сказав Горбатюк.

У той же час він додав, що допит Вороненкова проводився під відеозапис, отже судді зможуть переглянути допит і оцінити його показання.

Раніше Горбатюк повідомляв, що за злочини під час Майдану в Україні засудили лише однієї людини. З 35 вироків реальна міра покарання застосована лише до одного з «титушек».

Також повідомлялося, що у Генпрокуратури відсутні докази про причетність колишнього глави Адміністрації президента України Сергія Льовочкіна до розгону так званого студентського Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: