Держстат: ціни ростуть дедалі швидше, подешевшали тільки яйця

Читать на русском
У Державній службі статистики повідомляють про подорожчання всіх продуктів харчування, крім яєць.
В Україні зросли ціни на продукти хзарчування

Згідно зі статистикою, в Україні перед Великоднем подешевшали лише яйця, ціни на всі інші продукти харчування подорожчали.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на інформацію сайту Державної служби статистики України.

За даними Держстату, на споживчому ринку в березні ціни на продукти харчування і безалкогольні напої виросли на 1,1%. На 5,3-1,2% подорожчали фрукти, цукор, сири, хліб, кисломолочна продукція, м'ясо і м'ясопродукти, сметана, масло. У той же час істотно (на 7,3%) подешевшали яйця.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,3%, в т.ч. тютюнові вироби - на 2,2%, алкогольні напої - на 0,8%.

Одяг та взуття подорожчали на 10,5%, в тому числі, взуття - на 10,7%, одяг - на 10,3%.

У Держстаті відзначають, що зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 5,0% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на електроенергію на 28,1%.

Розговлятися будемо скромніше: як інфляція вплинула на великодній кошик українцівУ 2017 році українці до великодніх свят за ті ж самі гроші, що в 2016-му, зможуть придбати відчутно менше продуктів.

Підвищення цін на транспорт в цілому на 0,7% викликано в основному подорожчанням проїзду в залізничному транспорті на 3,4% і автомобільному – на 2,2%.

У сфері зв'язку ціни зросли на 2,5%, що пов'язано з подорожчанням поштових послуг на 17,1% і мобільного зв'язку на 4,7%.

Нагадаємо, за даними Держстату, інфляція в січні становила 1,1%, в лютому споживчі ціни зросли на 1%.

Зазначимо, що раніше Держстат назвав відсоток інфляції в Україні за березень.

Додамо також, що нещодавно в Кабміні повідомили, що не пов'язують зростання цін з підвищенням «мінімалки».

Народний депутат Юрій Бойко 22 лютого 2017 року заявив, що парламентська фракція «Опозиційного блоку» голосуватиме лише за соціальні законопроекти. Він додав, що до таких належать документи про перегляд Бюджету, підвищення мінімальної пенсії та скасування тарифів. Але народний обранець так і не виконав своєї обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: