Гройсман каже, що децентралізація прискорить зростання економіки

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що реформа децентралізації, ініційована ним три роки тому, буде істотно впливати на українську економіку.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що реформа децентралізації, ініційована ним три роки тому, буде істотно впливати на українську економіку.

Про це він написав у Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Надмірна централізація влади була однією з критичних причин повільного економічного розвитку України», - заявив глава Кабміну.

За його словами, будь-які спроби прискорити розвиток без активного залучення місцевого самоврядування, без створення стимулів для місцевого економічного розвитку не дали б ніколи результату.

«Тому від ініційованої мною три роки тому реформи, якою я дуже пишаюся - реформи децентралізації, я очікую тепер також істотного впливу на економічне зростання України», - підкреслив прем'єр.

Раніше Гройсман заявив, що реформа з децентралізації влади є однією з найбільш успішних реформ в країні і завдяки їй місцеві бюджети отримали десятки мільярдів гривень надходжень.

Реформи по колу: чого за рік досягли у Кабміні Володимира Гройсмана?Невдовзі уряд Володимира Гройсмана звітуватиме про власні здобутки за останній рік: 14 квітня минає умовний «імунітет» Кабміну. Чи вдасться прем’єр-міністру уникнути відставки й отримати ще один шанс на виконання задуманого?

Також Гройсман зазначив, що в Україні знизилася кількість дотаційних бюджетів.

Нагадаємо, «Слово і Діло» підвело підсумки роботи Гройсмана, про його успіхи і провали читайте в статті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: