Військова прокуратура просить ввести санкції проти заводу Фірташа за поставки сировини до Криму

Читать на русском
Військова прокуратура Південного регіону України просить у Міністерства економічного розвитку і торгівлі застосувати до ПАТ Юкрейніан Кемікал Продактс спеціальні санкції і призупинити її зовнішньоекономічну діяльність.

Військова прокуратура Південного регіону України просить у Міністерства економічного розвитку і торгівлі застосувати до ПАТ «Юкрейніан Кемікал Продактс» («Кримський титан» Дмитра Фірташа, - ред.) спеціальні санкції і призупинити її зовнішньоекономічну діяльність.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЕРТ.

«За поданням пропонується застосувати спеціальну санкцію у вигляді тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності до ЗАТ«Юкрейніан Кемікал Продактс»за дії, які шкодять інтересам національної економічної безпеки України, і наводиться інформація, що «Юкрейніан Кемікал Продактс» відправляє на тимчасово окуповану територію України - АР Крим титанова рудна сировина», - йдеться в повідомленні.

Справи Фірташа: в чому звинувачують українського олігархаУкраїнський бізнесмен Дмитро Фірташ перебуває під слідством відразу в двох країнах – Сполучених Штатах Америки та Іспанії.

На думку МЕРТ, прокуратура не надала достатніх обґрунтувань своїх звинувачень.

У зв'язку з цим міністерство звернулося в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України з проханням вивчити надану військовою прокуратурою інформацію і висловити позицію щодо цієї ситуації і уточнення конкретних положень законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності, які можуть бути підставою для застосування цього виду спеціальних санкцій.

Нагадаємо, 28 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура через апеляцію домоглася скасування рішення суду про залишення без розгляду позову про повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату в сферу державного управління.

Раніше, 7 березня у Рівному несподівано зупинився завод «Рівнеазот», що належить Фірташу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: